Animatie|Augmented Reality|AV Installations|Documentaire|Light Art & Video Mapping|Virtual Reality

The return of Moby Dick

Artiest Daniel Wesseik | Augmented Reality Studio APVIS

Studio APVIS vertaalde Daniel Wesseik’s kunst ‘The Return Of Moby Dick’ naar een immersieve augmented reality ervaring. Het AR kunstwerk bestaat uit 3 verschillende portalen die verspreid door Breda te bezoeken zijn.

Als een nieuw geboren klimaat profeet gebruikt Daniel Wesseik de ruimte van de Grote Kerk om een portaal naar een andere dimensie te laten verschijnen, waar vreemde wezens verschijnen om een boodschap te verkondigen aan de mensen in Breda. Bezoekers kunnen deze extra dimensionale portalen vrijelijk verkennen. Naast de Grote Kerk kun je ook portalen vinden in het Chasse Theater en het Valkenberg Park.

Het Verhaal:

In 1986 werd Breda bezocht door een zeehond. Ze spendeerde toen een aantal weken in de stad aan boord van een boot in het kanaal. Deze onverwachte bezoeker werd populair bij de lokale bevolking en kreeg de naam ‘Moby Dick’. Moby werd na 2 weken gevangen en veilig verplaatst naar een zeehonden reddings centrum in het noorden van het land. Daniel Wesseik denkt niet dat de zeehond verdwaald was, de zeehond kwam volgens hem hier om Breda te waarschuwen voor de gevolgen van klimaat verandering.

Daniel Wesseik is een visuele kunstenaar, regisseur en leraar. Hij creeerd visuele poëzie, waarbij hij verschillende media en disciplines laat versmelten. Hij creeert films, geanimeerde loops, illustraties die werden gepresenteerd in gallerijen, musea en film festivals over de hele wereld. Daniel is nu onderdeel van het Next Talent programma.

Het AR werk is onderdeel van de Post Digital Heritage groeps tentoonstelling.

Interview voor MEST magazine over de expositie

Deze ervaring werd gemaakt in opdracht van BLEND edition of Playgrounds Festival.

Artiest / Regisseur Daniel Wesseik

Augmented Reality Studio APVIS.

Sound Design KlevR Sounddesign.