Animatie|Augmented Reality|AV Installations|Documentaire|Light Art & Video Mapping|Virtual Reality

Henny: de documentaire

stillhenny3

Foto: Michel Sculz Kryzanowski, Henny en familie

Fotodocumentaire gebaseerd op het werk van fotograaf Michel Sculz Krzyzanowksi en het leven van Henny.

Fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski volgt het leven van Henny sinds haar vijftiende. Nu al 36 jaar lang. En eens in de zoveel tijd verschijnt er een nieuw fotoboek. Henny deed 36 jaar geleden de uitspraak ‘Wie geboren is voor een dubbeltje zal nooit een kwartje worden’.

Nu woont Henny met vijf van haar zes kinderen in een kleine arbeiderswoning samen met haar aan alcoholverslaafde partner Arie. Elk kind heeft iets, variërend van ADHD, autisme of een chronische nierziekte. Het leven blijft moeilijk.

Ter gelegenheid van het zesde fotoboek ‘Het gaat niet zo best’, organiseert het BKKC in Tilburg een expositie rondom het project.

Meer dan 4.000 foto’s, gemaakt in de afgelopen 36 jaar, plus ruim 12 uur aan interviews. Deze hoeveelheid aan materiaal is door Studio APVIS bewerkt om het verhaal van Henny naar een fotodocumentaire te vertalen die te zien is tijdens de expositie. Studio APVIS maakte van de bkkc expositieruimte een huiskamer. Op de bank met een kop koffie kan de bezoeker het levensverhaal van Henny en haar gezin meemaken.

Een uitdaging, omdat het turbulente levensverhaal van Henny zich niet zomaar laat vangen.

Bekijk de website van Michel Szulc Krzyzanowski en het BKKC voor meer informatie.